A KODAK lencséket Amerikában, Ázsiában valamint néhány európai országban már nagy sikerrel bevezették.

Az amerikai Signet Armorlite, Inc. cég világszerte a vezető műanyag szemüveglencse-gyártók közé tartozik. A felhasználók megbíznak ebben a márkanévben. A magas törésmutatójú alapanyagok, a továbbfejlesztett csiszolási és felületkezelési technológiák jelentik a szemüveglencsék garanciáját, melyek nem csupán csak a látást korrigálják, hanem maximális kényelmet is nyújtanak.

Németországban a KODAK lencsék kizárólagos gyártója és forgalmazója a Signet Armorlite Optic GmbH. www.signet-armorlite.de

Típusok:

Egyfókuszú dioptriás védőszemüveg: legegyszerűbb típus, ami egy bizonyos dioptriával készül vagy csak közeli vagy csak távoli látásra.

Bifokális dioptriás védőszemüveg: közeli és távoli dioptria egy lencsében.
A lencse felső részén alakítják ki a távolra nézéshez megfelelő dioptriát, az alsó részén pedig az olvasáshoz szükséges dioptriát, amely egy jól látható körvonallal határolt, eltérő dioptriájú rész.

Progresszív (multifokális) dioptriás védőszemüveg: tökéletes látáskomfort minden távolságra.
A progresszív lencséket úgy képzelhetjük el, mintha két eltérő dioptriájú lencséből lennének összeállítva, de a bifokális lencsékkel szemben az összeillesztés nem látható.

Fényre sötétedő: az alapanyagba kevert kémiai anyagok miatt a napfény (vagy UV fény) hatására a lencse elsötétedik. Amennyiben a fényhatás megszűnik, a lencse újra kivilágosodik.


Anyagok:

Négy féle alapanyag: Trivex, polikarbonát, CR39 műanyag és üveg.

Ma már inkább a műanyag lencsék használatosak, mivel ezek könnyebbek, anyaguk rugalmasabb, így nehezebben is törnek az üveg lencséknél. Munkavédelmi szemüvegek készítésére a polikarbonát és a Trivex lencse a legalkalmasabb.


Rétegek:

Tükröződés mentes réteg:

  • élesebb látást biztosít.
  • eltünteti a zavaró tükröződéseket és szellemképeket

    Karcállóbevonat:
  • a műanyaglencse felületét keményebbé teszi

    Páramentes lencse:
  • a műanyaglencse felületén folyadékréteget hoz létre, így a pára nem csapódik le a lencse felületére. Bővebben: www.optifog.hu