• Hogyan juthatunk hozzá az itt található szemüvegekhez?
  Mindenképpen szemorvos vagy optometrista által kiállított receptre van szükség. Ez alapján gyártjuk le a szemüveget a kiválasztott keretbe. Ha szükséges, vállaljuk a szemvizsgálatot.

 • Mit jelentenek a védőszemüvegen található jelölések?
  Védőszemüvegeink keretében látható jelölések pl.: GA 166-F a következőt jelentik:
  GA: gyártó jele
  166: a keretre vonatkozó szabvány száma, itt EN 166
  F: mechanikai ellenállás jele (45 m/s)

  Ezen kívül még más, a szabványban szereplő jelek is szerepelhetnek a kereten, de a felsoroltak nem hiányozhatnak.

  A lencsén látható GA 1 F karakterek jelentése:
  GA: gyártó jele
  1: a lencse optikai osztálya. Legjobb az 1 optikai osztály, minden szemüvegünk ide tartozik.
  F: mechanikai ellenállás jele (45 m/s)

 • Honnan tudom, hogy ahol dolgozom, minősített dioptriás védőszemüveget kapok-e?
  A szemüveg lencséjében az EN 166 szabványban szereplő jelölésnek látszódnia kell, pl: GA 1 F CE. A keretben is kell lennie jelölésnek  pl: GA 166-F CE

 • A CR39-ből vagy üvegből készült szemüvegem mennyire véd a mechanikai ártalmak ellen?
  A szemüvegeket az EN 166 szerint mechanikai ellenálló képességük szerint osztályozzák. Ezt a lencsében maradandóan fel kell tüntetni. A vizsgálat során egy acélgolyót lőnek a lencsére. A CR39-ből vagy üvegből készült lencséknek 12 m/s sebességgel becsapódó acélgolyó hatását törés nélkül kell kivédeniük. A polikarbonát vagy Trivex lencse vígan ellenáll a 45 m/s-mal kilőtt acélgolyónak is. Az előbbieket "S" betűvel az utóbbiakat "F" betűvel jelölik. Tehát, ha "F" jelölést lát a szemüvege lencséjén, akkor az Ön szemüvege komolyabb mechanikai behatás esetén is megfelelő védelmet biztosít.

 • Milyen anyagból kérjem a szemüvegem lencséjét?
  Védőszemüveg esetén a Trivex vagy a polikarbonátot ajánljuk. Ez véd a legjobban, és ha olyan erős mechanikai hatás érné, amit már szemüveg nem tud elviselni, a polikarbonát és Trivex lencse akkor is egybe marad, míg az üveg szilánkokra törik, de a CR39 műanyag is darabokra. Amennyiben munkaszemüvegre van szüksége választhat a CR39 és az üveg között. Az üveg a legkevésbé karcolódik, de nehezebb a műanyag lencsékhez képest.